Nieuws

  • EARmo BV, producent en leverancier van de EARfoon gehoorbeschermers, voldoet aan de Europese PBM verordening EU)2016/425. EARmo BV staat garant voor de conformiteit van de EARfoons met deze PBM verordening. De EARfoons voldoen ook aan de basisgezondheids- en veiligheidseisen in overeenstemming met bijlage ll van deze PBM verordening conform EN 352-2:2002. De EARfoons zijn volgens PBM verordening (EU)2016/425 onderworpen aan een conformiteits beoordelingsprocedure; conformiteit van de EARfoons op basis van kwaliteitsborging van het procedure proces, (Module D), onder toezicht van Notified Body PZT GmbH, ID-Nr.: 1974, Bismarckstraße 264 B, Wilhelmshaven Germany. EARmo BV is Module D gecertificeerd (Certificaatnr,: 831802) door Notified Body PZT GmbH, Bismarckstraße 264 B, Wilhelmshaven Germany.

 

  • Gehoorschade bij jongeren door het luisteren naar harde muziek is een steeds meer voorkomend gezondheidsprobleem.

 

  • Bij langdurig blootstellen aan geluid van hoog niveau (meer dan 80 dB) treedt een afname van het gehoor op. Dit komt door de plaatselijke beschadiging van de zintuigcellen in het slakkenhuis. Het slakkenhuis is dat gedeelte van het gehoororgaan waar geluid wat van buiten komt wordt omgezet in zenuwprikkels die naar de hersenen gaan.
    De afname van een toenemende slechthorendheid in het hoge tonengebied ontstaat vooral rondom de frequentie van 4000Hz. Het beschadigingsproces in het slakkenhuis is onomkeerbaar. De individuele gevoeligheid van aan geluid blootgestelde personen is verschillend, echter boven de leeftijd van 40 jaar wordt iedereen gevoeliger voor lawaai, omdat de zenuwen dan ook verouderingsverschijnselen gaan vertonen. Ook mensen met reeds bestaande binnenooraandoeningen zijn gevoelig voor verdere beschadiging door lawaai. Het slakkenhuis wordt immers in dezelfde mate door het lawaai getroffen zonder dat de betrokkene daar zelf veel van merkt wegens zijn gehoorverlies.
    De duur, het ritme en de sterkte van het aangeboden geluid en ook de individuele gevoeligheid van de mens bepalen het ontstaan van de lawaaibeschadiging. Fabriekslawaai ligt vaak ver boven de grens van 80dB. Lawaai bij popconcerten en motorwedstrijden kan tot 120dB oplopen. Continu geluid is veel schadelijker dan onderbroken geluid, omdat de individuele zenuwcellen bij dit laatste dan de gelegenheid krijgen zich te herstellen. Behalve het feit dat mensen die in te hard lawaai werken een gehoorbeschadiging krijgen, raken zij ook sneller vermoeid en worden prikkelbaarder, waardoor zij slechter kunnen gaan functioneren.

“Lawaai is slecht en beschadiging van het gehoor is definitief.
Met onze EARfoon gehoorbeschermers voorkomt u gehoorbeschadiging”

De EARfoon

De EARfoon, op maat gemaakte gehoorbeschermer is in diverse uitvoeringen leverbaar: Met aanpak...

Lees verder

De EARfoon Multiclick. De gehoorbeschermer met (wisselbare) opklikfilters

Met de EARfoon Multiclick gehoorbeschermer is het mogelijk op een basisdempingsfilter, een tweede zw...

Lees verder

Muziekfilter

Speciaal voor musici, dj`s, concert en festivalbezoekers leveren wij otoplastieken met een muziekgel...

Lees verder
                                              (EU) 2016/425 certified by PZT GmbH (EU-ID:1974)